NABODALA Z MESOM, MLADIM KROMPIRÄŒKOM, Å AMPINJONI IN ÄŒEBULO
14.05.2013
Otroci obožujejo nabodala. Pa tudi odrasli se jih ne branimo, pa še hitro so pripravljena ter zato primerna za hitro kosilo. V trgovinah za 1 € dobite pripravna lesena nabodala za navedeno ceno. Nanje smo dali pišÄanÄje meso, lahko bi bilo tudi puranje ali košÄki svinjske ribice. Nabodli smo še majhne mlade krompirÄke, pa male šampinjone in za okus še malo Äebule. Za krompirjejedce smo za vsak sluÄaj skuhali še nekaj mladih krompirÄkov, ki smo jih nato na hitro popekli na kokosovi masti in dodali koriander.
Kako pripravimo nabodala kot kosilo na hitro?
Potrebujemo
- pišÄanÄja prsa ali puranja ali svinjsko ribico
- mlad krompir (majhen)
- male sveže šampinjone
- Äebulo
- (koriander in kokosovo mast)
Priprava
1. Meso narežemo na košÄke. Možna varianta je tudi, da ga narežemo na trakove in potem valovito nabodemo na leseno nabodalo. ÄŒe želimo veÄ krompirja, ga damo kuhat kar z olupki, saj so ti dragocene vlaknine.
2. ÄŒe je krompirÄek za nabodalo malo veÄji, ga narežemo na manjše kose. Šampinjone obrišemo s papirnato servieto, Äebulo pa narežemo na veÄje listiÄe.
3. Na nabodalo izmeniÄno natikamo omenjene sestavine.
4. "RažnjiÄe" z vseh strani zapeÄemo v ponvi. Zapekli smo jih na belem olju, ki smo mu dodali malo sezamovega.
5. Kuhan krompirÄek popeÄemo na kokosovi masti, malo posolimo in potresemo s koriandrom, ki ga prav tako malo popeÄemo.
6. Ker smo imeli nekoliko veÄ Äasa, smo si za prilogo omislili še šparglje, pripravljene v foliji in v peÄici. Recept za šparglje, pripravljene na omenjen naÄin je tukaj.