Se obeta veÄja družba, ki prihaja na kosilo ali veÄerjo in vam manjka kakšna zamisel za predjed? Pri tem bo v pomoÄ naš recept, po katerem smo spekli kruh s pecilnim praškom, dodali pehtran, zelene (ali Ärne) olive in indijske orešÄke. Lahko bi izbrali tudi kakšne druge orešÄke. Kruh je posebnega okusa, pa še hitro je pripravljen. Lahko ga ponudimo kot eno izmed predjedi ali pa k raznim namazom ali narezku.
Kako pripravimo na hitro kruh s pehtranom, indijskimi orešÄki in olivami?
Potrebujemo
- 150 g polnozrnate moke
- polovico vreÄke pecilnega praška
- sol
- 3 žlice kisle smetane
- 2 jajci
- na drobno narezan pehtran
- na drobno narezane indijske orešÄke
- nasekljane olive
Priprava
1. Jajca premešamo s kislo smetano. Dodamo presejano moko s primešanim pecilnim praškom.
2. Vse dobro premešamo, solimo in dodamo še ostale nasekljane ali narezane sestavine.
3. Podolgovat pekaÄ namažemo z margarino in posipamo z moko. Vanj vlijemo mešanico in peÄemo pri 175 stopinjah okoli 45 minut. Po 30 minutah peÄenja, pekaÄ prekrijemo s peki papirjem, da se vrhnji del ne zapeÄe preveÄ temno. Z zobotrebcem preizkusimo, Äe je kruh zapeÄen tudi v sredini.
Kruh lahko jemo kar nekaj Äasa (Äe ga prej ne zmanjka).