Slovenci imamo radi krompir, zato bi nam morala biti povšeÄi tudi španska tortilja, ki vsebuje krompir in jajca. Je jed, ki jo pripravimo hitro in za majhen denar. Prav pride tudi ko je treba pripraviti kosilo iz sestavin, ki so zgolj v domaÄi shrambi. Lahko je samostojna jed, ki jo ponudimo toplo ali pa kot prilogo še h kakšnemu kosu mesa. Da ne bodo mesojedci prikrajšani za svoj užitek.
Kako pripravimo špansko tortiljo kot kosilo na hitro?
Potrebujemo
- okoli pol kg krompirja
- 2 stroka Äesna
- polovico Äebule
- 3 jajca
- malo smetane za kuhanje
- olivno olje
- sol in poper
Priprava
1. Krompir olupimo in narežemo na tanke listiÄe. Sesekljamo Äesen. V ponev damo olivno olje in nato vroÄemu olju dodamo Äesen ter krompir. Premešamo, zalijemo z nekoliko vode in dušimo približno 15 minut.
2. Medtem sesekljamo Äebulo in jo dodamo že po 5 minutah.
3. Jajca prežvrkljamo s približno 2 žlicama smetane za kuhanje. Solimo in popramo.
4. Ko je krompir zmehÄan, ga dodamo prežvrkljanim jajÄkom. V ponvi ponovno segrejemo olivno olje in nanj vlijemo jajÄno mešanico. Tortijo najprej speÄemo na eni strani, kar traja približno 7 minut. Damo jo na krožnik in nato prekucnemo nazaj v ponev. PopeÄemo približno 7 minut še na drugi strani.