Bučno olje ni primerno le za pripravo solat, marveč se lahko uporablja še na različne druge načine, tudi za pečenje. V bučnem olju smo spekli paniranega osliča in okus je zares dober. Osliča smo panirali v koruzni moki, lahko pa bi ga tudi v koruznem zdrobu. Sladokusci prisegajo, da je kulinarični presežek vanilijev sladoled prelit z bučnim oljem.
Če nimamo svežega osliča, ga kaže odtaliti kar nekaj ur pred pripravo. Oslič, pečen v bučnem olju, je recept za hitro kosilo. Kot prilogo smo ponudili krompir in krokete ter solato iz motovilca.
Kako pripravimo osliča, pečenega v bučnem olju kot kosilo na hitro?
Potrebujemo
- file osliča (svežega ali zamrznjenega in odtajanega)
- sestavine za paniranje (moko, jajca, malo mleka, koruzno moko)
- bučno olje
Priprava
1. File osliča (svež ali odtajan) začinimo in paniramo: najprej ga povaljamo v moki, nato v jajčku, ki ga prežvrkljamo z malo mleka ter nazadnje v koruzni moki.
2. V ponev vlijemo bučno olje, ki ga po želji nekoliko razredčimo z belim oljem. Osliča ocvremo na vročem olju.
3. Zraven pripravimo priloge po želji: krompir, krokete, riž. Ponudimo še solato.