Ime peciva je kar provokativno in bi ga bilo bolje razumeti v smislu jabolÄnega peciva, ki ga pripravimo zelo na hitro. Ko poznamo sestavine, ga lahko kljub lupljenju jabolk, pripravimo v 15 minutah. Sledi še 40 minut peÄenja in pecivo je gotovo. V Äasu, ko je veliko jabolk, ali pa je nekatere vrste jabolk treba hitro pojesti, ker priÄnejo gniti, pride ta recept prav. Še posebej, Äe nimamo veliko Äasa za peko peciva.
Kako pripravimo jabolÄno pecivo po hitrem postopku?
Potrebujemo
- 4 veÄja ali 6 manjših jabolk
- lonÄek sladke smetane
- 3/4 lonÄka sladkorja
- 4 jajca
- 1 vanilin puding in moko (koliÄinsko skupaj puding in moka za 2 lonÄka)
- 1 vreÄka vanilin sladkorja
- 1 pecilni prašek
- Äajna žliÄka ruma
- malo cimeta
Priprava
1. Jabolka olupimo in narežemo na manjše košÄke.
2. Zmešamo vse sestavine, razen jabolk.
3. Sestavine vlijemo v pomašÄen in z drobtinami posipan pekaÄ ali tortni model. Na vrh damo jabolka in jih potisnemo Äim globlje v testo.
4. PeÄemo pri 175 stopinjah celzija približno 40 minut (z zobotrebcem prebodemo testo in preverimo, Äe je peÄeno).