V kitajski kuhinji sta popularni dve vrsti zelja (ki sploh nista pravi vrsti zelja): kitajsko zelje in pak-choi. Prvo je vedno pogosteje tudi na naših mizah, za drugo pa se že nekaj Äasa dobi seme tudi pri nas, da ga lahko posejemo na vrtu. Kitajsko zelje je zelo bogato z vitaminom C in je zaželeno tudi zato, ker je lažje prebavljivo kot naše zelje. Je zelo nizkokaloriÄno, saj 100 g vsebuje le borih 12 kalorij.
Kitajsko zelje smo pripravili s pišÄancem in papriko ter še nekaj drugimi sestavinami. Z rižem kot prilogo je to zelo okusno kosilo na hitro.
Kako pripravimo ponev s kitajskim zeljem in pišÄancem kot hitro kosilo?
Potrebujemo
- 1 kos pišÄanÄjega fileja (narezan na kocke)
- 1 manjše kitajsko zelje (narezano na košÄke)
- 1 paprika (narezana na trakove)
- 2 korenÄka (narezana na trakove)
- 1/4 konzerve s paradižnikovimi košÄki
- malo sojine omake
- sol, kumina
- škrob za zgostitev
Priprava
1. Na olju moÄno popeÄemo košÄke pišÄanca in ga zaÄinimo s soljo. PopeÄene košÄke pišÄanca vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. Medtem kuhamo riž za prilogo.
2. Na olju nato dobrih pet minut pražimo narezano zelenjavo. Solimo, dodamo sojino omako in kumino. Na koncu pridenemo še košÄke paradižnikov, ki smo jih pomešali s približno 200 ml vode. Malo pokuhamo in zgostimo s škrobom, ki smo ga premešali z vodo.