Po komentarjih ljubiteljev slašÄic na forumih, je to pecivo mnogim med najljubšimi. Predstavljajo ga kot enostavno pecivo, ki ga hiro pripravimo. S prvim se kar strinjamo, z drugim ne povsem, ker nekaj Äasa priprava tega peciva le terja. Se pa popolnoma strinjamo, da je izjemno dobro. Osnovno verzijo, ki jo najdete tudi na spletu, smo nekoliko "obogatili" in priredili. Zagotovo gre za recept, ki ga je treba preizkusiti.
Kako pripravimo trikrat peÄeno pecivo?
Potrebujemo
a) za prvo plast
- 250 g mletih albert keksov (lahko spekulas keksov)
- 250 g masla
- 1 pest Äokolade v prahu
- 1 pest mletih mandljev (ali lešnikov ali orehov)
- malo ruma
b) za drugo plast
- 500 g skute (katerekoli)
- 4 jajca
- 200g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- malo cimeta in limonine lupine
c) za tretjo plast
- 1000 g svežega sira (E. Leclercovega), namesto sira lahko dve veliki kisli smetani
- 2 stepena beljaka (dodali smo jih mi, v osnovnem receptu jih ni)
- 100 g sladkorja
Priprava
1. Kekse zmeljemo ali nadrobimo. Lahko jih damo v vreÄko in stolÄemo s kladivom. Za prvo plast zmešamo vse sestavine, ki jih razporedimo v pekaÄ velikosti 20 krat 40 cm. PeÄemo pri temperaturi 175 stopinj okoli 10 minut.
2. Zmešamo sestavine za drugo plast. Ko je prva plast peÄena, jo hladimo okoli 3 minute in nanjo vlijemo sestavine za drugo plast. Tokrat peÄemo pri enaki temperaturi okoli 30 minut.
3. Stepemo beljake, ki jih primešamo k ostalim sestavinam. Ko je druga plast peÄena, prelijemo Äeznjo še sestavine za tretjo plast. PeÄemo okoli 15 minut pri 175 stopinjah celzija.
4. Pecivo ohladimo. Po želji ga lahko potresemo s kokosovo moko in narežemo na košÄke.