Zelo okusen dőner kebab si lahko zelo na hitro pripravimo kar v domači kuhinji. Otroci bodo še posebej navdušeni nad njim, saj imajo praviloma radi hamburgerje, na katerega spominja. Pa tudi odrasli ne bodo imeli nič proti. Dőner kebab je sestavljeniz pečenih koščkov piščančjih prsi z dodano omako in zelenjavo. Slastno vsebino smo enkrat obdali s hamburger bombetko, drugič pa z lepinjo.
- 4 jedilne žlice (JŽ) jogurta
- 4 JŽ majoneze
- 1 JŽ kečapa
- malo česna v prahu za okus (lahko čemaž v prahu)
- sol in poper
- list solate po kebabu
- paradižnik
- čebulo
- kumarico
Priprava
1. Piščančje prsi narežemo na koščke, posipamo z mediteranskimi začimbami in 10 minut mariniramo v sojini omaki in sezamovem olju. Začinimo s poprom in soljo. Nato jih na olju močno zapečemo v žar ponvi.
2. Medtem pripravimo omako iz jogurta, majoneze, kečapa, česna v prahu, soli in popra.
3. Prerežemo hamburger ali lepinjo in ju pogrejemo v ponvi, v kateri smo zapekli meso.
4. Kruh z obeh notranjih strani premažemo z omako, obložimo z listom solate, na rezine narezanim paradižnikom in kumarico ter na koščke narezano čebulo.