Jetrca niso ravno priljubljena jed za vsakogar, pa tudi pripraviti jih je treba znati tako, da niso trda. Ta recept odkriva skrivnost mehkih jetrc: narežemo jih na tanke rezine in nato pomokamo. Lahko jih pražimo tudi nekoliko dlje, pa bodo vseeno izjemno mehka. Vsekakor je recept primeren za hitro kosilo. Poseben okus dodajo še gobe in paprika.
Kako pripravimo jetrca z gobami in papriko kot kosilo na hitro?
1. Jetrca narežemo na tanke trakove in povaljamo v moki.
2. Narežemo gobe, papriko, nasekljamo Äesen in Äebulo.
3. V ponev damo olje in na vroÄem olju pražimo jetrca približno 5 minut. Dodamo Äebulo in Äesen, lovorjev list, papriko ter gobe. Zalijemo z vinom.
4. Vse skupaj pražimo še okoli 10 minut. Äe je potrebno, zalijemo z malo vode.
5. Na koncu še zaÄinimo s soljo in poprom. Kljub nekoliko daljšemu praženju bodo jetrca zelo mehka.