Ogromen krompir smo skuhali, prepolovili, izdolbli, ga zaÄinili, dodali maslo in kislo smetano ter jajÄek. Pet minut nadaljnje "obdelave" v mikrovalovni peÄici je dovolj, da smo na mizo postavili krompir z jajÄkom na oko. SimpatiÄna sprememba.
Kako smo pripravili jajÄek na oko v krompirju?
Potrebujemo
- veÄje krompirje (pol ali enega na osebo)
- sol, poper
- malo masla
- malo kisle smetane
- dvakrat toliko jajc kot je krompirjev
Priprava
1. Krompir skuhamo z lupinami vred. Kuhanega razpolovimo.
2. Previdno izdolbemo sredico, da ne poškodujemo olupka. Vdolbino in robove krompirja najprej premažemo z maslom, nato pa še s kislo smetano.
3. Na krožnik damo peki papir in nanj polovice krompirjev. V vdolbino zlomimo jajÄek.
4. JajÄek zapeÄemo v mikrovalovni peÄici (lahko tudi v peÄici). Previdno, da ne bo pretrd: mikrovalovno peÄico najprej "nastavimo" na tri minute, nato pa še kakšno veÄ, Äe jajÄek še ni zakrknil.