Ljubitelji testenin bodo navdušeni nad tem receptom, ki nudi pestro izbiro možnosti pri poigravanju z okusi. Izberemo lahko raviole s poljubnim polnjenjem, in teh je v ponudbi naših trgovcev zares veliko. Eksperimentiramo lahko tudi z izbiro zelenjave. Namesto raviolov bi lahko uporabili tudi torteline. "Narastek" je hitro in enostavno pripravljen, zato je primeren za hitro kosilo. Izbrali smo raviole s šunko in sirom, za zelenjavo pa sladki koromaÄ. Uporabimo lahko tudi buÄke, korenje, papriko, brokoli, kar imamo paÄ radi.
Kako pripravimo zapeÄene raviole kot kosilo na hitro?
Potrebujemo
- raviole
- zelenjavo (npr. koromaÄ ali buÄke, ali korenÄek ...)
- maslo
- malo drobtin
- malo Äebule
- strok Äesna
- 3 jajca
- 2 dcl mleka ( ali smetane za kuhanje)
- parmezan (ali nariban sir)
- sol, poper, muškatni orešÄek
Priprava
1. Raviole skuhamo po navodilih in jih dobro odcedimo.
2. Zelenjavo narežemo ali naribamo. Uporabili smo sladki komarÄek, ki smo ga na drobno narezali. Prepražimo ga na maslu, na nasekljani Äebuli in Äesnu.
3. Pripravimo preliv: jajca prežvrkljamo z mlekom, solimo, popramo in dodamo muškatni orešÄek. Na koncu dodamo še parmezan ali nariban sir.
4. Z maslom namastimo pekaÄ in ga posipamo z drobtinami. Na to naložimo prepraženo zelenjavo in nato raviole. Prelijemo s prelivom in zapeÄemo v peÄici pri 175 stopinjah C za okoli 15 minut, oziroma, dokler ni zgornja plast zapeÄena.Postrežemo s solato.