Za silvestrski jedilnik predlagamo naslednje hode:
predjed - šunkini zvitki s skuto in zelišči, humus in tatarski biftek juha - kitajska kurja juha in gobova juha glavna jed - svinjska ribica v testu s šampinjoni in pršutom, krompir s koriandrom, riž z grahom in korenčkom, solata iz motovilca sladica - vanili sladoled z vročimi malinami in smetano
V nadaljevanju sledi recept za svinjsko ribico v testu, ki je enostaven za pripravo.
Pripravili smo jed za dva.
Darkov recept
Potrebujemo
- svinjsko ribico
- listnato testo (kupljeno)
- šampinjone
- pršut
- kislo smetano
- malo čebule in česna
- malo soli, poper, zelišča (posušen timijan, majaron ...)
- jajček
Priprava
1. Svinjsko ribico osolimo in popopramo ter jo čez noč mariniramo v žganju (sake, višnjevec ... ), olju (olivno ali sončnično in malo sezamovega olja) in raznih sušenih začimbah.
2. Pred pripravo jo vzamemo iz marinade in z vseh strani popečemo na olju. Seveda je ne prebadamo, da iz nje ne izteče sok.
3. Medtem na lističe narežemo šampinjone, malo čebule in česna. Svinjsko ribico vzamemo iz ponve, odlijemo nekoliko olja, če ga je preveč in v ponvi na kratko prepražimo še šampinjone, čebulo in česen. Svinjsko ribico in šampinjone nekoliko ohladimo.
4. Razgrnemo listnato testo in ga premažemo s kislo smetano. Na to položimo rezine pršuta, vse potresemo s šampinjoni in sirom. Na vrh položimo svinjsko ribico in testo zavijemo. Zunanji del testa premažemo s prežvrkljanim jajčkom.
5. Pečemo pri 175 stopinjah celzija približno pol ure.
Ponujamo še nekaj idej za silvestrske jedilnike na tej povezavi