Domači kakiji so v kleti dodobra dozoreli in treba jih je porabiti. Običajno jih je preveč, da bi jih vse pojedli sveže, zato ponujamo recept za pecivo iz belega sira in kakijev. Osnova je narejena iz albert keksov, vrhnji del pa je izjemno sočen. Ker pecivo ne vsebuje moke, le pšenični zdrob in prašek vanili pudinga, je po okusu nekoliko drugačno. Za ljubitelje sočnega peciva, zelo okusno.
Kako pripravimo pecivo iz belega sira in kakijev?
Potrebujemo
- 300 g albert keksov
- 50 g stopljenega masla
- 2 žlici kokosove moke
- 2 žlici sladkorja
- 2 žlici ruma
- 1 kg svežega sira
- 5 jajc (ločimo rumenjake in beljake)
- 175 g sladkorja v prahu
- 1 vanilin sladkor
- 1 vanilijev puding
- žlička pecilnega praška
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- malo ruma
- limonina lupinica za okus
- meso kakijev
- rum
- sladkor
- pest rozin
Priprava
1. Osnova: z roko zdrobimo albert kekse in jih prelijemo z maslom, ki smo ga stopili v mikrovalovni pečici. Dodamo kokosovo moko, sladkor in rum. Premešamo, in če je testo prekrhko, dodamo malo mleka.
2. Tortni model ali pekač namažemo z maščobo in potresemo z drobtinami. Razprostremo maso iz albert keksov.
3. Rozine namočimo v rum. Kakijem izdolbemo meso, jih malo posladkamo ter dodamo rozine in rum. Premešamo.
4. Nadev: sveži sir zmešamo z rumenjaki in sladkorjem. Dodamo pšenični zdrob, rum in limonino lupinico. Dodamo mešanico kakijev. Skozi sito presejemo še prašek vanili pudinga in pecilni prašek ter ju dodamo.
5. Dodamo še sneg iz beljakov in pečemo okoli 40 minut pri 175 stopinjah celzija.