Če ni veliko časa, pa si želimo pojesti kos dobrega peciva, in so doma na voljo jabolka, potem bo ta hitri recept ta pravi. Sestavine zelo hitro zmešamo, jabolka z lupinami vred narežemo le na krhlje, pa tudi peče se ne prav dolgo.
Kako zelo na hitro pripravimo pecivo z jabolki?
Potrebujemo
- 4 jajca
- 20 dag sladkorja (ali po želji manj)
- 1 vanilin sladkor
- 12 dag masla (mi damo tretjino kokosove masti)
- 1 dcl mleka
- 30 dag moke
- 3 čajne žličke pecilnega praška
- pest rozin, namočenih v malo ruma
- 4 - 5 srednje velikih jabolk narezanih na tanke krhlje
- pol limone
- žlička cimeta
Priprava
1. Jabolka narežemo na rezine, pokapljamo z limonin sokom in posipamo s cimetom. Premešamo.
2. Mleko in maslo zavremo. Jajca in sladkor penasto stepemo ter temu dodamo mleko s stopljenim maslom.
3. Masi dodamo skozi sito presejano moko in pecilni prašek. Primešamo še rozine.
4. Pečemo v pekaču, ki ga obložimo s peki papirjem, lahko pa tudi v tortnem modelu, ki ga namastimo in posipamo z drobtinami. V pekač vlijemo maso in nanjo položimo jabolka, ki jih stisnemo v testo. Pri 175 stopinjah pečemo 25 do 30 minut.
5. Ko ga ohladimo, ga lahko posipamo z mrvicami ali lističi mandljev.