Originalno ime brazilskega peciva je Bolo Toalha Felpudo in je v Braziliji zelo priljubljeno pecivo. Za brazilska peciva pravijo, da so zelo enostavna za pripravo, zato jih pečejo in se z njimi sladkajo že kar za zajtrk. Koščke peciva tudi aranžirajo in poklanjajo. Pri pripravi tega brazilskega peciva uporabimo kokosovo mleko in nato še preliv, ki vsebuje kokosove kosmiče. Kot že napisano: enostavno pecivo za pripravo in okusno za razvajanje brbončič.Mi smo samoiniciativno k receptu dodali še čokoladni preliv na osnovi kokosove masti.
Kako pripravimo brazilsko pecivo s kokosom?
Vir fotografije: http://www.tudogostoso.com.br
Potrebujemo
- 200 g zmehčanega masla
- 2 do 3 skodelici rjavega sladkorja (po okusu bolj ali manj sladko)
- 5 jajc, ločimo rumenjake in beljake
- konzervo kokosovega mleka (2 dcl)
- 2 dcl mleka
- 4 skodelice moke
- 1 čajno žličko pecilnega praška
Za preliv
- 2 in pol skodelice vode
- 2 skodelici sladkorja
- 100 g kokosovih kosmičev
Opomba: Mi smo pecivo še nekoliko poslovenili in ga prelili s čokoladnim prelivom. Čokolado, sladkor in kokosovo mast smo stopili in prelili čez preliv peciva. Všeč nam je kombinacija kokosa in čokolade.
Priprava
1. Penasto zmešamo maslo, jajca in sladkor.
2. Dodamo kokosovo mleko, mleko, in skozi sito presejano moko s pecilnim praškom.
3. Pečemo v nekoliko večjem pekaču, in sicer okoli 25 minut pri 190 stopinjah celzija.
4. Medtem pripravimo preliv. Segrejemo vodo in v njej stopimo sladkor. Nato dodamo kokosove kosmiče in preliv odstavimo z ognja.
5. Pečeno in še toplo pecivo prelijemo s pripravljenim prelivom. Pecivo nekoliko prepikamo z vilicami, da se bo tekočina lažje vpila. Pecivo ohladimo, razrežemo na koščke in postrežemo.