Japonska kuhinja zaradi hitre priprave jedi, ki tako ohranijo svojo kvaliteto, in zaradi uporabe zdravih sestavin, postaja tudi v našem okolju vse bolj cenjena. Jedi so zaradi kratkega Äasa priprave in kuhe primerne tudi za hitro pripravljeno kosilo. Pripravili smo govedino, narezano na trakove, ki smo jo marinirali v teryjaki omaki. Teryjaki omako najdemo v trgovinah na policah z eksotiÄno prehrano, korenino ingverja pa imajo na oddelku z zelenjavo v ponudbi že domala vse naše trgovine.
Kako pripravimo govedino, narezano na trakove na japonski naÄin?
Potrebujemo
- govedino, narezano na trakove
- teryjaki omako
- malo pora narezanega na trakove
- pol stroka sesekljanega Äesna
- malo naribanega ingverja
- brokoli
- šampinjone
- gustin za omake
- riž
Priprava
1. Govedino naj na trakove nareže že mesar, da bo doma kosilo hitreje pripravljeno. Äez noÄ jo mariniramo v teryjaki omaki.
2. Najprej damo kuhati riž.
3. V voku na zelo vroÄem olju prepražimo trakove govedine. Dodamo Äesen, por in brokoli ter pokrito dušimo nekaj minut.
4. Nato dodamo še na listiÄe narezane šampinjone. Zalijemo z nekoliko vode. Vse skupaj podušimo še za nekaj minut.
5. ŽliÄko gustina zmešamo z vodo in s tem zgostimo omako.
6. Na pladenj razprostremo riž in Äezenj prelijemo govedino v terijaki omaki.