V PEČICI PEČENI KOSI PIŠČANCA S KROMPIRJEM IN ČEBULO
15.03.2014
Celotna glavna jed kosila je pripravljena v enem pekaču. Pri tem gre res za prihranek časa in energije, pa tudi posodja za pranje je bistveno manj. V pekač smo naložili piščanec in krompir, dodali še nekaj dodatkov za "ta pravi" okus, primerno začinili, ostalo pa je opravila pečica. 10 minut za pripravo in 35 minut za peko in že je jed na mizi. Kulinarično ustvarjalni bodo znali eksperimentirati tudi z drugimi sestavinami pri pripravi jedi na takšen način.
Kako pripravimo piščanca s krompirjem, zapečenega v pečici?
Potrebujemo
- kose piščanca
- krompir narezan na kose
- čebulo narezano ma kolobarje
- česen (kar v srajčki)
- krhlje limone
- sol, poper po želji
- vejico timijana
- vejico rožmarina
- marinado iz olivnega olja, žličke kisa, žličke medu (in žlice slivove omake, če je na voljo)
- rezine jabolka
Priprava
1. V posodo za pečenje zložimo piščanca. Zmes damo narezan krompir, čebulo in na grobo oluščen česen. V središče zataknemo še krhlje limone.
2. Posolimo in popramo (po želji). Nasekljamo timijan in rožmarin. Oboje posujemo po piščancu.
3. Naredimo še marinado iz olja, kisa, medu in slivove omake ter vse skupaj prelijemo čez sestavine v posodi.
4. Za večjo sočnost zataknemo še rezine jabolka.
5. Nepokrito pečemo 35 minut pri 200 stopinjah celzija in takoj serviramo.