Recept za originalno špansko paello smo že pred časom zapisali in dosegljiv je na tej povezavi. Paella se lahko pripravi na veliko načinov. Tokratna je pripravljena s kosi kurjega mesa in namesto, da bi jo do konca skuhali na štedilniku, jo zapečemo v pečici. Za pripravo potrebujemo okoli 15 minut, za peko v pečici 25. Gre za enostaven recept, ki ga lahko uporabimo tudi za hitro kosilo.
Kako pripravimo paello s kosi kuretine, zapečeno v pečici?
1. Zavremo trikrat toliko vode kot riža, ki ga bomo uporabili. Ko voda zavre, jo odstavimo in vržemo vanjo ščepec žafranovih cvetnih listov. Pokrijemo in pustimo stati.
2. Na olivnem olju zapečemo posoljene in poprane kose piščanca z vseh strani (okoli 5 minut). Nato kose piščanca vzamemo iz ponve in jih shranimo.
3. Na olju, ki je ostalo v ponvi, prepražimo nasekljano čebulo in česen. Ko je nekoliko popraženo, dodamo nasekljano papriko in koščke paradižnika iz konzerve.
4. Dodamo riž in vse še prepražimo. Zalijemo z vročo vodo z žafranom, ki bo dal lepo rumeno barvo. Še nekoliko solimo in popramo.
5. Če lahko ponev, v kateri smo pripravljali jed, postavimo v pečico, potem damo kose piščanca kar v to ponev. Če ne, vse prelijemo v pekač in vanj lepo razvrstimo piščanca.
6. V pečici paello zapečemo za okoli 25 minut pri 175 stopinjah celzija. Na pripravljeno paello potresemo še sesekljan petršilj.