Jabolka v haljici prihajajo iz babičine skrinje receptov in nas nostalgično spomnijo na otroštvo ter vonj babičine kuhinje.
Tokratni recept smo nekoliko spremenili in namesto gladke moke, uporabili riževo moko. Zmesi smo dodali še kokosove kosmiče. Mmmm, tudi takšna jabolka v haljici so zelo okusna.
Kako pripravimo jabolka v haljici z riževo moko in kokosovimi kosmiči?
Potrebujemo
- 250 g riževe moke
- 1 jajce
- žličko pecilnega praška
- mleko
- kokosove kosmiče
- cimet
- olje in kokosovo mast
- jabolka
- po želji sladkor v prahu
Priprava
1. Iz sestavin pripravimo mešanico, ki je približno tako gosta kot za carski praženec. Pokrijemo in pustimo malo stati.
2. Medtem olupimo jabolka, jih narežemo na kolute in izdolbemo peščišče.
3. V ponvi segrejemo olje in kokosovo mast. Jabolčni kolut namočimo v maso in popečemo v olju na obeh straneh.
4. Na krožnik damo bele papirnate serviete, nanje pečena jabolka v haljici, da serviete popivnajo odvečno maščobo.
5. Po želji potresemo s sladkorjem v prahu, v katerem smo imeli shranjeno vanilijevo palčko.