RAVIOLI Z ZELENJAVNO OMAKO S Å ITAKAMI IN JAJÄKOM
21.04.2014
Po velikonoÄnih praznikih obiÄajno ostane kar nekaj pisank, ki jih je treba porabiti. Trdo kuhana jajÄka lahko v hladilniku hranimo do 5 tednov. Ker se obiÄajno preobjemo tudi šunke in drugih mesnih zadev, po praznikih prav prija kakšna vegetarijanska jed. Pripravili smo raviole z zelenjavno omako, ki smo jo obogatili s šitakami.Trdokuhan jajÄek smo narezali na majhne košÄke in ga potresli po testeninah ter vse posipali še s parmezanom.
Kako pripravimo raviole z zelenjavno omako s šitakami?
Potrebujemo
- raviole s polnjenjem po lastni izbiri
- Äebulo, Äesen
- papriko
- polovico konzerve pelatov v košÄkih
- šitake
- sol, poper, mešanico mediteranskih zaÄimb, lovor
- gustin za omake
- trdo kuhan jajÄek
- peteršilj
- parmezan
Priprava
1. Na olivnem olju prepražimo nasekljano Äebulo in Äesen. Dodamo na košÄke narezano papriko in prepražimo.
2. Nato dodamo še polovico konzerve paradižnika v košÄkih in narezane šitake. Zalijemo z malo vode, zaÄinimo in nekaj Äasa dušimo.
3. Medtem skuhamo raviole v skladu z navodili.
4. Trdo kuhan jajÄek olupimo in ga narežemo na košÄke ter mu primešamo sesekljan peteršilj.
5. Omako zgostimo z gustinom, ki smo ga zmešali v malo vode. Raviole odcedimo in prelijemo z omako. Potresemo jajÄek s peteršiljem in s parmezanom. Takoj serviramo.