ZelišÄa in zaÄimbnice so v sodobni kulinariki zelo cenjena.Slovenci jih imamo veliko na vrtu, po podatkih pa najveÄ in najraje uporabljamo žajbelj. Sicer ne toliko v kulinariki kot v zdravilne namene. Tokrat smo v receptu uporabili pehtran, ki ga obiÄajno najraje dodamo v nadev za potico. Kose pišÄanca smo napolnili s pehtranom, dodali še krompir in Äesen ter vse zapekli v peÄici. Zelo okusno.
Kako pripravimo pišÄanca s pehtranovim nadevom?
Potrebujemo
- kose pišÄanca, lahko tudi samo bedra
- 2 žlici nasekljanega svežega pehtrana
- žlico masla
- sol, poper
Priprava
1. Po možnosti košÄke pišÄanca Äez noÄ mariniramo. Pred pripravo pišÄanÄjim bedrom in prsim odstranimo kosti.
2. Na maslu prepražimo nasekljan pehtran.
3. ZaÄinjene kose pišÄanca napolnimo s pehtranom in jih premažemo še na zunanjem delu.
4. V pekaÄ damo kose pišÄanca, na kose narezan krompir in stroke Äesna kar z olupkom. Nekoliko polijemo še s sezamovim in olivnim oljem. Pokrijemo s folijo in 30 minut peÄemo pri 200 stopinjah. Nato folijo odstranimo in pišÄanca ter krompir zapeÄemo.