Po jagodah in malinah se na vrtu razveselimo bogato obloženih grmov rdeÄega in Ärnega ribeza. RdeÄ ribez je izjemno bogat z vitaminom C in je tudi antioksidant ter v kulinariki zaželen in vsestransko uporaben. Spekli smo torto iz svežega ribeza, obogateno z nizkokaloriÄnim sirom ricotta. Uporabili smo kombinacijo pirine in pšeniÄne moke ter maso sladkali z rjavim sladkorjem. Torto smo prelili z jedilno Äokolado v kombinaciji s kokosovo mastjo. To je torta za ljubitelje sladko-kislega okusa.
Kako pripravimo torto iz rdeÄega ribeza in ricotta sira?
Potrebujemo
- 300 g ribeza
- 160 g masla ali margarine
- 180 g rjavega sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- malo cimeta
- 4 jajca
- 400 g moke (pol pirine in pol pšeniÄne moke)
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 200 g ricotta sira
1. Margarino ali maslo penasto umešamo s sladkorjem, vanilin sladkorjem in eno po eno dodajamo jajca. Mešamo.
2. Dodamo moko s pecilnim praškom, oboje presejemo skozi sito. IzmeniÄno dodajamo ricotta sir. Na koncu vmešamo še ribez in potresemo s cimetom. Premešamo.
3. PeÄemo pri 175 stopinjah celzija okoli 40 minut. Z zobotrebcem preizkusimo, Äe je pecivo prepeÄeno.
4. Ohladimo, nato torto prerežemo in jo v sredini premažemo s stepeno sladko smetano.
5. V vodni kopeli stopimo Äokolado, kokosovo mast in sladkor. Stopljeno prelijemo po vrhu torte in pustimo, da se strdi.