Receptov s konopljino moko zaenkrat še ni veliko. Postaja pa konopljina moka (mišljena je industrijska konoplja) vse bolj zaželena v kulinariki. Zanimivo je, da konopljina moka ne vsebuje glutena, nas pa oskrbi z beljakovinami in minerali. V kombinaciji konopljine in bele moke smo spekli pecivo z breskvami, lahko pa uporabimo katerkoli drugo (sezonsko) sadje. Pecivo s konopljino moko je zelo rahlo, vendar nekoliko grenkega, vendar prijetnega okusa.
Kako pripravimo pecivo s konopljino moko in z breskvami?
Potrebujemo
- 4 jajca (loÄimo rumenjake in beljake)
- 150 g masla ali margarine
- 200 g rjavega sladkorja
- 2 dcl mleka (smetane)
- 150 g konopljine moke
- 200 g pšeniÄne moke
- 1 vanilin sladkor
- polovico pecilnega praška
- malo ruma
- 5 breskev
- sladkor
- cimet
- malo ruma
- 6 albert keksov (zdrobljenih)
Priprava
1. Breskve narežemo na kose, potresemo s sladkorjem in cimetom ter pustimo malo stati.
2. Medtem penasto umešamo rumenjake, maslo in sladkor. Skozi sito primešamo še obe vrsti moke s pecilnim praškom in na koncu dodamo malo ruma.
3. Iz beljakov stepemo sneg in ga dodamo k masi. Previdno premešamo.
4. PekaÄ obložimo s peki papirjem in nanj vlijemo maso. Potresemo z breskvami in v vreÄki zdrobljenimi keksi. PeÄemo okoli 20 minut (z zobotrebcem preizkusimo, Äe je pecivo prepeÄeno).