Slovenci smo krompirjevci in znamo krompir pripraviti na tisoÄ in en naÄin. Manj pogosto se spomnimo, da lahko krompir tudi polnimo in naš recept je namenjen prav temu. Äe krompir ne bo vnaprej kuhan, potem bo priprava kosila trajala dlje. Lahko ga damo kuhati zjutraj, ko se pripravljamo za v službo. Medtem ko bomo nared za odhod, bo tudi krompir kuhan. Äe pa ga bo torej treba le še izdolbsti, pripraviti maso za polnjenje in ga zapeÄi, bo kosilo hitro na mizi. Zraven ponudimo solato in kosilo na hitro je gotovo.
Kako pripravimo polnjen krompir kot hitro kosilo?
Potrebujemo
- veÄji krompir po osebi
- 200 g mletega mesa
- Äebulo
- strok Äesna
- 50 g šitak (lahko šampinjonov ali druge gobe)
- malo rukole
- sol, poper
- malo kisle smetane
- riban sir
Priprava
1. PriporoÄljivo je, da krompir skuhamo vnaprej. Kuhan (ne razkuhan) krompir prerežemo na pol in izdolbemo sredico, ki jo shranimo.
2. Na olivnem olju prepražimo meso, Äebulo in Äesen. Dodamo šitake, nasekljano sredico krompirja in rukolo. ZaÄinimo.
3. Z maso napolnimo krompirje, na vrh damo žlico kisle smetane in potresemo s sirom.
4. ZapeÄemo pri 175 stpinjah celzija, dokler se sir ne zapeÄe.