Preizkusili smo domiseln recept za predjed, ki je prijetno presenečenje za goste, saj na krožniku jajček v kraterski vdolbini beljaka deluje zares imenitno. Pod vulkansko obliko pa se skriva še osnova iz šunke in sira. Potrebujemo jajce po osebi in približno 15 minut za pripravo. Ker je treba jajček po pripravi takoj servirati, si moramo "kupčke" pripraviti vnaprej. Ko so gostje že skoraj popili aperitiv, jajčka hitro zapečemo v pečici.
Kako pripravimo VULKANSKI JAJČEK, rumenjak v beljakovi haljici, na podlagi iz šunke in sira?
Potrebujemo
- 1 jajce po osebi
- šunko (narezano na trakove)
- sir (nariban)
- sol
Priprava
1. Šunko narežemo na trakove, sir naribamo. Ločimo rumenjake in beljake. Beljake zberemo v posodo, malo solimo in jih stepemo v sneg. Rumenjake previdno prihranimo, da ostanejo v celem.
2. Pekač obložimo s peki papirjem. Najprej naložimo šunko, nanjo damo sir. Oblikujemo majhen krog ali kvadrat.
3. Na to damo beljak in ga oblikujemo v vulkansko obliko. V kratersko vdolino previdno spustimo rumenjak. Na fotografiji so postopoma prikazane vse tri stopnje oblikovanja vulkanskega jajčka.
4. Zapečemo v pečici pri 175 stopinjah okoli 3- 4 minute. Pazimo, da rumenjak ne zakrkne. Serviramo.