JUHA IZ ÄIÄERIKE, PROSENE KAÅ E IN KOKOSOVEGA MLEKA
15.12.2014
Zakaj si ne bi v domaÄi kulinariki privošÄili mešanja razliÄnih okusov. Na primer slovenskega in eksotiÄnega, prosene kaše in kokosovega mleka. Osnova pa je zdrava ÄiÄerika, za katero pravijo, da naj bi celo prepreÄevala nastanek sladkorne bolezni. Namesto ribane kaše smo vkuhali proseno kašo, ki ne vsebuje glutena in ima številne blagodejne uÄinke na naše telo. Kokosovo mleko vsebuje razliÄne vitamine, minerale in "dober" holesterol. Pripravili smo vam torej recept za zdravo in okusno juho.
Kako pripravimo juho iz ÄiÄerike in kokosovega mleka ter prosene kaše?
Potrebujemo
- konzervo ÄiÄerike
- konzervo kokosovega mleka
- malo pora
- žlica paradižnikovih pelatov
- sok pol limone
- malo kokosove masti
- sol, poper
- po želji sveži koriander ali peteršilj
Priprava
1. Na kokosovi masti prepražimo por, dodamo pelate, limonin sok, ÄiÄeriko in kokosovo mleko. Zalijemo z vodo in zaÄinimo.
2. Kuhamo 5 minut in nato piriramo s paliÄnim mešalnikom. Dodamo proseno kašo in kuhamo. Na koncu potresemo s sesekljanim koriandrom ali peteršiljem.