Za praznično pojedino bo pravšnja svinjska ribica, ki jo napolnimo s suhimi slivami, žajbljem in vse lepo zavijemo v svinjsko mrežico. Priloga je lahko zelo raznolika. Omislimo si lahko krompir ali riž ali na maslu prepraženo zelenjavo. Pa še rdeč radič s tržnice in jed je gotova. Hitro in dokaj enostavno.
Svinjska ribica s suhimi slivami je primerna tudi za diabetike, kot priloga pa naj bo zelenjava, prepražena na kokosovi masti.
Kako pripravimo svinjsko ribico s suhimi slivami v mrežici?
Potrebujemo
- svinjsko ribico
- svinjsko mrežico
- suhe slive
- lističe svežega žajblja
- sol, poper, kumino
- malo limone
Priprava
1. Svinjski ribici najprej odstranimo kožico in morebitno maščobo ter jo v sredini prerežemo po dolgem. Malo jo potolčemo, solimo, popramo in potresemo s kumino.
2. Svinjsko mrežico potopimo v mlačno vodo, nato jo razgrnemo po površini.
3. Na eno polovico svinjske ribice naložimo suhe slive in nanje položimo lističe žajblja.
4. Slive pokrijemo z drugo polovico svinjske ribice, nanjo položimo kolute limone in tesno zavijemo v mrežico.
5. V ponvi segrejemo olje. Svinjsko ribico položimo v pekač in prelijemo z vročim oljem. Pečemo pri 160 stopinjah okoli 30 minut. Rulado večkrat prelijemo z oljem.