Za prazniÄno silvestrsko veÄerjo ponujamo zamisli za tri meniji s po štirimi hodi. Prvi je nizkocenovni, drugi se ne ozira na stroške, tretji je namenjen diabetikom in tistim, ki bi radi tudi na silvestrovo jedli zdravo in dobro.
Ob nekaterih idejah za jedi smo dodali tudi povezave do receptov. V zakljuÄnem delu pa so na voljo še linki do idej za silvestrski menije, ki smo jih nanizali v preteklih letih.
Na fotografiji je božiÄni kolaÄ (recept je tukaj)
Želimo vam veselo in kulinariÄno uspešno silvestrovo in sreÄno ter ustvarjalno 2015.
Nizkocenovni menu
Predjed
vulkanski jajÄek (recept je tukaj), postrežen z doma vloženimi gobicami, kumaricami, papriko
Juha
BuÄna kremna juha s popraženimi buÄnimi semeni
Glavna jed
Švicarski rÅ‘sti s šunko in solata (recept je tukaj)
Sladica
ÄŒokoladna pudingova krema, ki jo pripravimo tako, da loÄimo rumenjak in beljak dveh jajc. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjak primešamo dvema Äokoladnima pudingoma, sladkamo in zmešamo z mlekom. Puding skuhamo kot obiÄajno iz preostalega litra mleka. Ko je puding kuhan, še vroÄemu primešamo beljake.
kremna juha iz ÄiÄerike, kokosovega mleka in prosene kaše (recept je tukaj)
Glavna jed
svinjska ribica polnjena s suhimi slivami s praženo zelenjavo in praženim krompirjem (recept je tukaj), solata iz rdeÄega radiÄa
veÄja riba (po izbiri) v solnem oklepu, zapeÄena v peÄici, blitva s krompirjem kot priloga, solata
Recept
1. Na pekaÄ posujemo grobo morsko sol in nanjo položimo veÄjo oÄišÄeno ribo. V trebuh ribe lahko damo vejico rožmarina ali peteršilja. ÄŒez njo posujemo sol, da je popolnoma zakrita.
2. PeÄico ogrejemo na 175 stopinj celzija in peÄemo eno uro. Oklep iz soli razbijemo, kožo ribe odstranimo in ribo razkosamo ter postrežemo. Zraven naredimo marinado iz Äesna, peteršilja in oljÄnega olja.