JabolÄno pecivo je pripravljeno brez sladkorja, zato je primerno tudi za diabetike.Jabolk ne olupimo, Äe želimo, da bo sladkor poÄasneje prehajal v kri. Izbrali smo pirino moko, ki smo ji dodali enako koliÄino gladke bele pšeniÄne moke in 1 vanilin puding. Diabetiki si bodo privošÄili sladico v velikosti polovice svoje dlani, ostali sladkosnedi pa ji lahko dodajo še kepico ali dve sladoleda in smetano za povrh.
Tudi dekorativne trobentice so užitne in jih lahko pojemo.
Potrebujemo
- 3 veÄja jabolka
- malo limoninega soka
- pest rozin, namoÄenih v rum
- malo cimeta in kardamona
- 1 dcl kokosovega mleka
- 1 jajce
- 1 lonÄek pirine moke in bele moke (vsake polovico lonÄka)
- 1 vanilin puding
- 1 in pol žliÄke pecilnega praška
- 0,5 dcl mleka
Priprava
1. PekaÄ namastimo in potresemo z drobtinami. Narežemo jabolka (za diabetike z lupinami vred) in jih damo v pekaÄ. Preko njih stisnemo nekoliko limoninega soka. Rozine namoÄimo v rumu in jih potresemo Äez jabolka. Potresemo še s cimetom in kardamonom.
2. Kokosovo mleko damo v posodo in dobro premešamo z enim jajÄkom. Presejano skozi sito dodamo moko, vanilin puding in pecilni prašek. Premešamo in prilijemo mleko.
3. Testo prelijemo Äez jabolka in zapeÄemo v peÄici 40 minut pri 175 stopinjah celzija.