Å PAGETI S Å PARGLJI IN Å ITAKAMI (TUDI ZA DIABETIKE)
10.05.2015
Šparglji so ena izmed prvih vrst zelenjave na vrtu, in najlepše je, Äe jih lahko z vrta takoj prenesemo v lonec. Šparglji so nizkokaloriÄni, v 100 g je zgolj 22 kcal, so lahko prebavljivi in zdravi. Šitake so gobe, ki izvorno prihajajo z Daljnjega vzhoda in so cenjene po vsestranskih zdravilnih uÄinkih. Šparglje, šitake in ostalo zelenjavo, smo pripravili v omaki in ji primešali špagete. Lahka in zdrava prehrana, primerna tudi za diabetike (špagetov zmerno), ki se pripravi enostavno in hitro.
Kako pripravimo špagete s šparglji in šitakami za hitro kosilo?
Potrebujemo
- pol majhne Äebule
- strok Äesna
- 100 g šitak
- šop špargljev
- 1 paradižnik
- pol paprike
- malo parmezana
- vejica olivnega zelišÄa
- sol, kumina, malo popra
Priprava
1. Na malo olja prepražimo nasekljano Äebulo in Äesen.
2. Dodamo na kocke narezane paradižnike in papriko, šitake, narezane na listiÄe in na drobno narezane šparglje. Solimo in popramo ter dodamo kumino in olivno zelišÄe. Prepražimo in dolijemo nekaj vode ter dušimo.
3. Medtem al dente skuhamo špagete in nasekljamo peteršilj.
4. Ko je omaka skoraj skuhana, dodamo precejene špagete in še malo pokuhamo. Serviramo, potreseno s parmezanom.