Indijska jed curry nam nudi številne možnosti kombiniranja in uporabe najrazličnejših sestavin. Dovolj hitro je pripravljena, da jo lahko skuhamo kot kosilo na hitro.Kaj je curry in kako ga na splošno pripravimo, smo zapisali v sestavku na tej povezavi.
Pripravili smo curry iz kosov piščančjih prsi, dodali aromatične začimbe, na koncu primešali še kokosovo mleko in servirano jed potresli s svežim koriandrom. Jed smo servirali z rižem, zraven pa bi lahko ponudili tudi drugačno prilogo ali kar kruh.
Kako pripravimo curry s piščančjim mesom in kokosovim mlekom za hitro kosilo?
Potrebujemo
- piščančje prsi, narezane na kose
- 1 veliko čebulo
- 5 strokov česna
- kokosovo olje
- malo naribanega svežega ingverja, približno 1 cm korenine (ali žličko posušenega)
- žličko kardamona
- lovorjev list
- malo cimeta
- 2 paradižnika
- 2 žlički curryja v prahu
- 1 dl kokosovega mleka
- svež koriander
Priprava
1. Najprej lahko pristavimo riž, da se bo skuhal med pripravo curryja. Čebulo na grobo narežemo in prepražimo nekaj minut v kokosovem olju.
2. Vzamemo jo iz olja ter damo v pokončno posodo. Dodamo stroke česna ter 1 dl vode ter piriramo s paličnim mešalnikom.
3. Na olju prepražimo meso, dodamo na drobno nasekljan ingver, kardamon, lovorjev list in med mešanjem prepražimo. Prelijemo z zmiksano čebulo in česnom. Zalijemo še z vodo (juho), da je meso pokrito, solimo in dodamo 2 žlički curryja v prahu. Kuhljamo pri manjši temperaturi.
4. Tik pred koncem dodamo še kokosovo mleko in ob serviranju potresemo z nasekljanim svežim koriandrom. Ponudimo z rižem.