Pomladno-poletni čas nas razveseljuje z obilico sadja. Tudi s prijetno kiselkastmi višnjami. Iz višenj, vanilin pudinga in rikota sira smo skuhali maso, ki odlično uravnoteži okus jajčno-čokoladnega "testa". Za tiste, ki ne smejo ali ne želijo moke v jedeh in so previdni pri sladkorju, je to pecivo idealno. Iz jajčnih rumenjakov, beljakov in stopljene čokolade, se speče prav imenitno pecivo.
Kako pripraviti pecivo iz jajc in višenj, pa brez moke in sladkorja?
Potrebujemo
- 7 jajc
- 100 g stevie ali drugega sladila (agavin sirup)
- 200 g jedilne čokolade
- 1 vanilin puding
- skodelico višenj
- cimet
- kardamon
- 1 rikoto
- nekaj kapljic limoninega soka
Priprava
1. Ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo z malo limoninega soka.
2. Jedilno čokolado raztopimo in jo nekoliko ohladimo.
3. Sladilo zmešamo z rumenjaki. Nato dodamo raztopljeno čokolado in premešamo. Zmesi vmešamo beljake.
4. Višnje posipamo s cimetom in kardamonom, damo v kozico in nekoliko pokuhamo. Nekaj soka primešamo z vanilin pudingom in ga primešamo k višnjam. Nato vmešamo še rikoto.
5. Namastimo tortni model in v sredino modela damo polovico višnjeve mase. Zgladimo, vendar ne do robov. Na to vlijemo jajčno - čokoladno maso. Drugo polovico višnjeve mase pa z žličkami porazdelimo po jajčnožčokoladni masi.
6. Pečemo približno eno uro pri 150 stopinjah celzija. Masa bo med pečenjem kipnila, nato pa se bo rahlo sesedla.
5. Pečeno testo ohladimo in razrežemo na tortne rezine.