Zelo enostavna torta. Pravzaprav ponujamo recept v vsaj dveh variantah, enkrat s skuto, drugiÄ z rikoto. Enkrat kulinariÄno profesionalno po sistemu vse naredi sam, drugiÄ pa malo bolj "komot" - s kupljenim maslenim testom. Enkrat s sladkorjem, drugiÄ brez. KošÄka te hitro pripravljene torte bodo veseli tudi diabetiki, ker smo kot alterantivo sladkorju, uporabili stevio. Torej, ponujamo recept, ki si ga "sestavite sami".
Kako pripravimo skutino (rikotino) torto?
Betkin recept in recept prirejen po naše
Sestavine
Testo
- 200 g moke
- 150 g masla
- 50 g sladkorja
- vanilijev sladkor
- 1 jajce
- šÄepec soli
Po naše: kupljeno masleno testo
Krema
- 500 g pasirane skute (po naše 500 g rikota sira)
- 2 jajci
- pol zavitka vanilijevega pudinga
- 1 stepena sladka smetana
- 100 g sladkorja (po naše stevia, koliÄina po okusu)
- 50 g stopljenega masla
Po naše: še malo ruma, cimet (zaželen za diabetike za zniževanje sladkorja), žlica vanilijeve arome, dve - na majhne košÄke narezani banani, ki jih vmešamo v testo)
Priprava
1. PeÄico segrejemo na 180 stopinj celzija. Tortni model namažemo z maslom in potresemo z drobtinami.
2. Zmešamo sestavine za testo in obložimo tortni model. Oziroma s kupljenim testom obložimo tortni model.
3. Zmešamo vse sestavine za kremo, vlijemo Äez testo in peÄemo 45 minut pri 180 stopinjah celzija.